top of page

Uitgebalanceerde voeding

Het PIGfijn voeder, gebaseerd op hoofdzakelijk eigen geteelde maïs, tarwe en gerst, zorgen voor een uitgebalanceerde voeding voor iedere leeftijdsgroep. Het voer aangevuld met lijnzaad zorgt voor een goede omega 3 vetzuursamenstelling in het vlees.

Maïs is in het voeder het hoofdbestanddeel. De maïs wordt grotendeels zelf geteeld en de rest wordt aangekocht bij collega landbouwers in de buurt. De rijpe maïs wordt gedorsen en gemalen op het bedrijf bewaard, onder de vorm van CCM (Corn Cob Mix). Het komt erop neer dat de maïs wordt geoogst als hij deegrijp is (ongeveer 35% vocht). De maïskorrels worden daarna onmiddellijk gemalen en luchtdicht opgeslagen in een kuil. Door het vochtgehalte en het luchtdicht opslaan ontstaat een bewaringsproces. Dit bewaringproces zorgt reeds voor een eerste fermentatie van de voedingsstoffen in de maïs. Hierdoor is CCM een zeer voedzame en smakelijke grondstof voor het varkensvoer.

Tarwe wordt slechts beperkt geteeld op het bedrijf. Het graan wordt gebruikt in het voeder, het stro wordt als strooisel gebruikt bij de varkens. De gerst en de rest van de tarwe wordt aangekocht in Wallonië.

Alle grondstoffen worden op het bedrijf verwerkt en gemengd tot een volledig voeder. Iedere diergroep heeft zijn eigen welbepaalde formulering, zodat ieder dier gevoederd wordt volgens zijn behoeften. De voederformules worden in samenspraak met een voerspecialist op maat van ons bedrijf gemaakt.

bottom of page